MA - VRIJ • 08:00 / 16:30

Beunkoelers

REINIGING & ONDERHOUD

Wanneer er aanslag op uw beunkoeler komt (bijvoorbeeld in de vorm van algen of zeepokken) zal deze zijn werking verliezen. Dit gaat ten koste van de efficiëntie van uw schip. Het regelmatig laten reinigen en onderhouden van beunkoelers zorgt voor een optimale koeling en een langere levensduur

SLECHTE KOELING DOOR BEGROEIING

Een beunkoeler of boxcooler is een type warmtewisselaar die in de romp van een schip zit en die in directe verbinding met het vaarwater staat. Door het contact met het buitenwater zal dit type koeler na verloop van tijd vervuild raken met bijvoorbeeld algen, zeepokken en drijfvuil. De aangroei zorgt voor een minder efficiënte werking van de koeler. Boxcoolers zijn bovendien gevoelig voor corrosie door het contact met zeewater.

BOXCOOLERS REINIGEN, ONDERHOUDEN EN REPAREREN

CP Heat Exchanger Technologies is gespecialiseerd in het reinigen, onderhouden, repareren en overhalen van warmtewisselaars. Beunkoelers of boxcoolers vormen daarop geen uitzondering. We verwijderen de aangroei met behulp van chemische reinigingstechnieken, testen de u-bundels op lekkage en voeren indien nodig reparaties uit, zoals het re-tuben van de bundel.

OPTIMALE PRESTATIES

CP Heat Exchanger’s reinigings- en onderhoudsmethodes zullen de koelcapaciteiten van uw koeler volledig herstellen. Om de levensduur van uw beunkoeler te verlengen, kunnen wij tevens een speciale coating aanbrengen. Deze coating vertraagt de aangroei van organismen als algen of zeepokken en zorgt ervoor dat uw beunkoeler beter  bestand is tegen de effecten van zeewater. Voor relaties die graag van het complete pakket (inclusief coating) gebruik willen maken, heeft CP Heat Exchanger Technologies het Beunkoeler Performance Plan ontwikkeld. Dit totale onderhoudsprogramma maakt uw koeler weer als nieuw.

CONTACT

Is uw beunkoeler kapot of kan hij wel een onderhoudsbeurt gebruiken? Onze medewerkers staan u graag te woord! U kunt ons bereiken op +31 (0) 10 4296104 of via info@cp-heat.nl

* = verplicht veld
* = verplicht veld
error: Alert: Content is protected !!